Hamsa hånd smykker

Viser alle 5 resultater

Hamsa hånd smykke

Hamsa hånd smykker – hvorfor er det egentlig så populært? Hvad er meningen med Hamsa hånd: Hvor kommer hamsa fra?

Hamsa hånd oprindelse

I dag, selv i vores moderne verden, er vi omgivet af symboler, hvis overbevisninger og traditioner går tusinder af år tilbage. De har formået at beholde deres vigtigste funktion: bevogtning og beskyttelse.

Den mest enkle symbolske form for Hamsa er hånden. Det er et talismanisk symbol, som menes at beskytte dem som bærer smykket mod overgreb mod de onde kræfter, og i stedet bringe dem godhed, frugtbarhed, lykke og godt helbred. Vores Hamsa hånd smykker er ikoner, der bl.a. anvendes som en form for beskyttelse.

Frygten for det onde øje har længe eksisteret. Øjet repræsenterer frygten for de destruktive energier, der opstår fra negative følelser, som jalousi, had og misundelse. Mange tidlige kulturer vedtog øjet som et ikon for deres beskyttelse, og andre kulturer brugte hamsa´s hånd.

Hamsa hånd – det mest populære symbol

Over tid blev det mest populære universelle symbol blev et øje er placeret i håndfladen af en hånd. Hamsa hånden kan nu findes som et attraktivt symbol i folks hjem, eller båret som et hamsa hånd smykke. Mange mennesker har stadig placeret hånden i deres hjem, hvor gæsterne kan se symbolet i det øjeblik, de træder ind. Der er en udbredt tro på, at hamsa´s øje vil beskytte huset fra katastrofer, særligt hvad angår brand.

Hamsa hånd – i de forskellige religioner

Hamsa hånd symbolet har bevaret sit oprindelige format og er blevet ”vedtaget” af forskellige kulturer og endda den etymologiske oprindelse af ordet har ikke undergået store forandringer. Hamsa hånd-ikonet har ikke kun en særlig plads i jødedommen, men har også udviklet sig til at blive betragtet som et helligt og respekteret symbol i islam, i kristendommen, i hinduismen, i buddhismen, i shamanismen, m.fl.