Rund sølv kors halskæde – Jerusalemkors

Rund sølv kors halskæde – Jerusalemkors

Rund sølv kors halskæde – Jerusalemkors


Vores smykkedesignere har lavet denne flotte runde sølvkors halskæde. Der er masser af fine detaljer i dette runde vedhæng – et større kors med lige arme pryder midten og der er fint indlagt fire mindre kors også . Under de 5 sølvkors er der indlagt et stykke antikt romersk glas, som er arkæologisk udgravet i Israel,  og tilpasset det til den skinnende sølvramme af 925 sterling sølv.

Det blå glas giver en unikhed til vedhænget og skaber et særligt udseende. Med 2000 år gammelt romersk glas fra Israel er denne skønne korshalskæde helt unik!

Smykket kommer med et certifikat, som garanterer for det romerske glas´ ægthed.

Hvad er et Jerusalemkors?


Jerusalemskors er et symbol, som består af et krykkekors (hammerkors) ledsaget af fire små græske kors placeret i hjørnerne mellem korsarmene. Hovedelementet i Jerusalemskorset består således af et kors med fire lige lange arme, som hver ender i et T, mens de fire bifigurer er simple kors med fire lige lange arme.

Jerusalemskorset har været brugt som et symbol på Jesu befaling om at sprede budskabet ud til alle folk. Korset kaldes af den grund også evangelisationskors eller missionskors.

Navnet Jerusalemskors kommer af, at det blev brugt i våbenskjoldet til det kristne korsfarerrige Jerusalem. Dette våben har den usædvanlige sammensætning af en figur i guld (gul) på sølvbund. Sammensætningen indgår som et eget felt i våbenskjoldene for nogle fyrster og slægter som nedstammer fra konger i korsfarerriget. Farvekombinationen guld og sølv indgår i kristen lyssymbolik og findes bl.a. i faner på Bayeux-tapetet, i Vatikanets flag og i Nord-Trøndelags landskabsvåben.

Jerusalemskorset er det officielle symbol i Gravridderordenen.          

Kilde: Wikipedia Jerusalemkors

Korshalskæden er perfekt til dig eller dem, som ønsker at bære et kors symbol af religiøs eller kulturhistorisk betydning eller ”blot” for det enkle og smukke design.

Vi er specialiserede i jødiske og kristne smykker, som alle er håndlavede på vores lille værksted i Israel. Næsten alle vores smykker er med et eller flere stykker af det romerske glas, som er fra det 2. - 4. århundrede.

Læs mere om det romerske glas her. Der må derfor påregnes lidt design- og leveringstid, hvis vi ikke har smykket hjemme. Ved spørgsmål, så kontakt os endelig på kontakt@salomon-smykker.dk eller på 2252 1295.

Skriv en bedømmelse

Bemærk: HTML bliver ikke oversat!
    Dårlig           God

  • Views: 1495
  • Model nummer: JMN171
  • Tilgængelighed: Håndlaves på bestilling
2 Product(s) Sold
  • DKK 599,00