Det antikke rom del II: Romersk cement

Posted by Brian 06/06/2016 0 Comment(s)

Mange gamle romerske bygninger som Pantheon, Colosseum og Forum Romanum står stadig den dag i dag - takket være udviklingen af ​​romersk cement og beton. 

Romerne begyndte at bygge med beton for mere end 2.100 år siden og brugte betonen i hele Middelhavsområdet, fra akvædukter og bygninger, til broer og storslåede monumenter. 

Romersk beton var betydeligt svagere end dens moderne modstykke. Men historien har vist, at det har vist sig bemærkelsesværdigt holdbart takket være sin unikke opskrift, af læsket kalk og en vulkansk aske, bedre kendt som "Pozzolana".

Kombineret med vulkansk sten, kaldet "tuff", dannede dette materiale et effektivt materiale, som kunne udholde kemisk forfald. "Puzzolan" hjalp den romerske beton til at størkne og sætte sig meget hurtigt, selv når materialet var neddykket i havvand, som muliggjorde 
opførelsen af ​​romerske bade, havnemoler og havne.

Udover at være innovatører indenfor byggematerialer, perfektionerede de gamle romere også glaskunsten - læs mere om det særlige romerske glas her, som vi bruger i vores forskellige smykker

Leave a Comment