Det antikke rom del I: Akvædukten

Posted by Brian 02/06/2016 0 Comment(s)

Det vestlige romerrige gik under for mere end 1.500 år siden, men dets rige arv af innovation og forskellige opfindelser kan stadig ses den dag i dag. 

Romerne var exceptionelle bygherrer og civilingeniører og romerrigets blomstrende civilisation producerede teknologiske fremskridt, kultur og arkitektur, der forblev uden sidestykke i århundreder: Fra akvædukter til aviser og meget meget mere .. 

 

Her kan du læse mere om 10 innovationer og opfindelser, der byggede det gamle Rom.

 

Det antikke rom del 1: Akvædukten

 

Romerne havde mange faciliteter til deres rådighed, herunder offentlige toiletter, underjordiske kloaksystemer, springvand og offentligt udsmykkede bade.

 
Ingen af ​​disse akvatiske innovationer ville have været muligt uden den romerske akvædukt. Akvædukten blev udviklet omkring 312 f.Kr., og disse tekniske vidundere brugte tyngdekraften til at transportere vand langs sten, bly og rørledninger i cement ind i byens center. Akvædukterne befriede de romerske byer fra den afhængighed af nærliggende vandforsyning, som var normalen, og viste sig uvurderlig ift. at fremme af folkesundheden og sanitære forhold. 

 

 

Romerne opfandt ikke akvædukten - der eksisterede allerede primitive kanaler til kunstvanding og vandtransport i det tidligere Egypten, i Assyrien og i Babylonien. Men romerne perfektionerede processen. 

 

Hundredvis af akvædukter blev bygget i hele imperiet, hvoraf nogle transporterede vand så langt som 60 mil. Mest imponerende af alt er måske, at romerske akvædukter var så godt bygget, at nogle stadig er i brug den dag i dag!

Et eksempel er Roms berømte Trevi-fontæne, som suppleres af en restaureret version af Aqua Virgo, en af ​​det antikke Roms 11 akvædukter.

 

Romerriget perfektionerede også glaskunsten - læs mere om det særlige romerske glas her, som vi bruger i vores forskellige smykker

 

Leave a Comment